Over mij 

 

Hoi!

Mijn naam is Jari Mulder.

 

Ik ben kinderboekenschrijver en leerling en meester. Dat is heel gek…

Ik word elke ochtend wakker als een leerling. Dan ga ik allemaal dingen leren en dan ga ik als meester naar bed. En de volgende dag begint het weer opnieuw? Huh?!

 

 

Toen ik klein was heb ik altijd erg veel gelezen. Ik las graag grappige en avontuurlijke kinderboeken.

Nu ben ik wat groter en ouder. Nu lees ik diezelfde kinderboeken voor aan mijn klassen.

En als ik thuis ben lees ik geen kinderboeken meer. Ik lees op de bank, aan tafel, in bed of op het balkon grote mensenboeken. En in die grote mensenboeken staan allemaal dingen die voor kinderen ook erg interessant zijn!

Daarom heb ik de boodschappen in de moeilijke, grote mensenboeken vertaalt naar begrijpelijke kindertaal. Zodat jullie allemaal kunnen leren wat ik ook geleerd heb!

Leren en kennis opdoen is heel belangrijk. Niet alleen op school, maar ook in het leven. Mijn nieuwe boek, getiteld: Mijn weg naar vrijheid, kan jou helpen weer een beetje bij te leren en jou een stukje slimmer te maken. Maar het verhaal van Joris en Sanne is er vooral om jou te amuseren.

Kijk daar heb je weer zo’n moeilijk woord! Amuseren?

Dat betekent: vermaken. Ik wil dat jij het boek leuk vindt om te lezen, zodat je gestimuleerd wordt om nog meer boeken te lezen! Zodat ik weer gestimuleerd wordt om nog meer te schrijven, zodat jij weer gestimuleerd wordt om nog meer te lezen, enzovoort, enzovoort, enzovoort.

En zo houden we er allemaal plezier in en worden we allemaal beetje bij beetje slimmer.

 

Goed idee, toch?